25 Aralık 2013 Çarşamba

Bebek Odası Mobilyası


Doğum Öncesi Hazırlıklar - Bebek Odası Mobilyası

Beşik / Park Yatak; Bebeğinizin ilk altı ayında sizinle aynı odada yatması, onun açısından da sizin açınızdan da rahatlık sağlıyor. Zaten büyüdüğü için 6 aydan sonra beşiğe sığmıyor. Biz oğlum için tahta beşik almıştık. Alternatifi olan park yatağı da yazlıkta kullandığım için karşılaştırma yaptığımda, beşik park yatağa göre daha hantal, ayrıca biraz daha büyüdüğünde içinde oyun oynayabileceği için ikincil bir işlevi de olabiliyor. Ayrıca park yatağın seyahatlere götürülebilmesi gibi bir artısı da var. Ancak ben evde kullandığım beşikle de rahat ettim. Beşiğin standart bir ölçüsü olmadığı için yatak, nevresim takımı ve yan korumaları gibi aksesuarları uydurmak gerekiyor. Özellikle ilk aylarda sert yatakta yatması gerektiği için, içine yatağını kendim yaptırmıştım. Beşik yan korumlarını ve çarşafını da Mother Care'den almıştım.


Emzirme Koltuğu; Mutlaka almanıza gerek olmayan ama aldığınızda da kolaylık ve konfor sağlayan bebek eşyalarından biri. Özellikle ilk aylar bebeği emzirerek uyuturken çok işe yarıyor. Eğer kolçaklarında minder yoksa, bizim gibi aldığınız yerden yaptırmalarını isteyebilirsiniz. Biz mobilya takımı ile birlikte aldığımız için yaptırmışlardı.



Bebek Odası Mobilya Takımı

Bebek Odası Mobilya Takımı, genelde bebek yatağı, konsol, şifonyer, oyuncak sandığı, duvar rafı ve askılıktan oluşuyor.  


Bebek odası mobilyaları, maksimum 12 - 13 yaşına kadar kullanılabiliyor. Bu nedenle biz mobilyayı tercih ederken, uzun yıllar kullanabilmesi için dayanıklı olmasına ve daha ilerleyen yaşlarında da ihtiyacını cevap verebilmesi için çok eşya kapasiteli ve yatağının büyüyebilir olmasına dikkat ettik. Hatta üretici firma olduğu için, dolap ölçüsünü yarım metre daha büyüttürdük. Halısı ve perdesi hareketli olduğu ve duvarında sticker kullandığımız için de mümkün olduğunca sade bir model tercih ettik. Modako'da bulunan İnci Bebe'den almıştık. 


Buarada önemli bir hatırlatma, bebek odası takımınızı 20 ile 25.hafta arasında alırsanız, mobilyaların üzerindeki boya kokusunun çıkması ve bebeğin eşyalarını yıkayıp yerleştirmek için yeterli zamanınız olur. 


Tüm parçaları tek tek detaylandırmayacağım. Sadece hatırlatma yapmam gerektiğini düşündüğüm parçaları başlıklar altında yazacağım.  


Bebek Yatağı; Bebek yatağının baş kısmında bulunan ve daha sonra çıkartılarak konsol olarak kullanılan alt açma bölümünün yüksekliğine dikkat etmek gerek. Mobilyanızın konsolu yüksek olduğunda, bebeğin altını değiştirirken aşağıda kalıyor ve bebeğe hakim olamıyorsunuz. Bel hizasını geçmemesini tavsiye ederim. Çünkü geçerse basamak kullanmak zorunda kaıyorsunuz.       


Bebek Dolabı; İlk aylardan itibaren evinizi ele geçiren bu küçük canavarın çok fazla eşyası ortalıkta olabiliyor. O yüzden büyük bir dolap hem dağınıklığınızı topluyor hem de ilerleyen dönemlerde de kullanmanıza imkan veriyor. Hatta bizim dolabımızın yüklük kısmı da olduğu için bütün döküntüleri kaldırdık. 


Halı; Daha öncede belirttiğim gibi çok hareketli bir mobilya takımınız varsa daha az hareketli bir halı tercih etmek odanın genel görüntüsü açısından faydalı oluyor. Biz halımızı Optimum'daki Step mağazasında beğenip, bir internet sitesinden almıştık. 


Perde; Halı için düşündüklerim perde için de geçerli. Birçok perdeci gezip, farklı bir model bulamayınca İ.M.Ç.'den, ev perdelerimizi yaptırdığımız Villa Dizayn'dan ithal bir perde modeli seçmiştik. Tavsiyem, bebeğinizin odası doğu tarafındaysa ve güneş doğduğunda çok aydınlık oluyorsa, gölgelik olarak black out tercih etmeniz.     

Bebek Odası Avize; Biz mobilya, perde ve nevresimlerine uygun bir modeli mobilyacıya yaptırmıştık. Burada tavsiyem, açma/kapama anahtarını, ışığı ayarlanabilir (dimmer) yaptırmanız. Böylece bebeğinizi uyutmak ya da uyurken bebeğinizi kontrol etmek istediğinizde odayı karartabilirsiniz.        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder