28 Kasım 2014 Cuma

Katı gıdaya geçiş


Oğlumun 6.ayında Bodrum'da olduğumuz için doktorumuz Alev Hanim'ın tavsiyesi ile Özel Ada Polikliniği'ne Dr.Uğur Gökler Bey'e gittik. Neden tavsiye ettiklerini muayene sırasında daha iyi anladım, çünkü Uğur Bey'de Alev Hanım gibi dikkatli ve detaylı bir muayeneden sonra ayrıntılı olarak o aya ait bebeğimizde gözlemlememiz gerekenleri, beslenme programını ve merak ettiğimiz birçok şeyi paylaştı. Katı gıdaya meyve ve haşlama sebze ile küçük miktarlarda başlamamız gerektiğini söyledi ve beğenmediği birşey olduğunda ısrarcı olmayıp, birkaç öğün atlayarak daha sonra tekrar denememizi tavsiye etti. 

Katı gıdaya geçiş ile ilgili, vereceğiniz diğer gıdaların da tatlı olması beklentisi oluşmaması için önce sebze vermenizden sonraki tavsiyem, bunu bir görev gibi değil, onun istediklerine cevap vermek gibi görmeniz. Yani siz birşey yerken bırakın o talep etsin. Hazırladığınız püreyi önce siz yerseniz, o da merak ederek denemek isteyecektir. Ayrıca yediğiniz meyveyi, sebze-meyve filesinin içine koyarak ikram ederseniz hem kaşınan dişlerini rahatlatır hem de farklı lezzetleri tatmasını sağlamış olursunuz. Volga'nın bizim yediklerimizi denemesine 6 ay öncesinde küçük küçük izin verdiğimiz için çok zorlanmadık. 

Buarada altını çizerek tavsiye edeceğim iki şey; bebeğinizi sadece mama sandalyesinde iken beslemeniz ve kesinlike herhangi birşey seyrettirerek yedirmemeniz. Doktorumuz 2 yaşdan önce televizyonu kesinlikle ve kesinlikle uygun görmediği için, özellikle ilk yıl yanındayken neredeyse hiç açmadığımız için bizim hiç seçeneğimiz olmadı. Ayrıca katı gıdaya geçtiğimizden beri ne kucakta ne de başka bir yerde Volga'ya yemek yedirdim. Yemeğe ilgisiz olduğunda ya da tadını beğenmediğinde, sadece birşeylerle oyalanmasına izin verdim.   

Maalesef yazıma başlamışım ama devamını getirmediğim için taslak olarak kalmış. Bu hali ile yayınlıyorum, devamı gelecek :)  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder