15 Mayıs 2014 Perşembe

Diş çıkartırken...

Volga'nin ilk diş çıkarma işaretleri 4 aylıkken ellerini kemirme ve aşırı salya ile basladi. Gerçi salya sürekli önlük kullanmak zorunda bırakacak kadar cok ve sürekli oldu. Tam 6 aylıkken, ilk disi alttan patladı, 1 hafta geçmeden de yanındaki disi cikti. Aşağıdaki tabloya gore biraz hızlı gidip, 7.aya geldiğimizde üstteki 2 dişini de çıkarmıştı. Bu kadar hızlı ve dolayısıyla ızdırapli bir donemi Volganin şahane cocuk doktoru Alev Hanım sayesinde, hic ilacsiz  geçirdik. Ne tavsiye edersiniz dediğimde, sulu dişlikleri buzluğa koyup, dondurduktan sonra dişlerini kaşıması için verebilirsiniz dediğinde bu kadar işe yarayacağını tahmin etmemiştim. Ilaç sevmeyen bir anne icin, sulu dişlikler uzun bir sure ise yarıyor. Mutlaka edinin derim.


Peki diş çıkarırken ağrıyı azaltmak ve bebeği rahatlatmak icin ilaç ne kullanmalı?
5.dişe kadar boyle idare edip, gece uykuları ağrılarla sık sık bölününce, yine doktorumuzun tavsiyesi ile Dentinox'u alldık. Dentinox'u günde maksimum 3 kere kullanabiliyor olsanız da oldukça işe yarıyor. Heleki azı ve köpek dişleri çıkarken Dentinox olmasaydı ne yapardık bilmiyorum. Bir de buyuk halamızın bitkisel yağlarla hazırladığı bir karışım da ise yaradı. Gerçi Dentinox'la benzer icerik olabilir diye onu 3 Dentinox'a ek 1 kez sürdüm kuzumun dişetlerine. Icinde ne oldugunu öğrenip daha sonra yazacağım.

Yaklasik 6.aydan başlayarak bir yaşına kadar gece uykuları neden bu kadar cok bölünüyor ya da gün içi sebebini bulamadığınız huzursuzlukları ve ağlamaları neden diye sorarsanız, bir hastalığı yoksa bilinki diştendir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder